Onderhoud van een pruik van synthetisch haar

Was een pruik van synthetisch haar alleen als het echt noodzakelijk is. Kies voor een shampoo die speciaal geschikt is voor synthetisch haar. Maak een oplossing van shampoo en lauw water en leg de pruik er ongeveer 10 tot 15 minuten in. Vervolgens spoelt u de pruik af door deze door schoon lauw water te bewegen. Het conditionen van een synthetische pruik vindt op dezelfde manier plaats. U kunt uw pruik hierna eventueel zachtjes droog deppen.  Niet wrijven of wringen! Laat de pruik vervolgens drogen op een standaard. Bewaar uw synthetische pruik altijd op een pruikenstandaard, zodat deze mooi in model blijft.

Styling  van een pruik van synthetisch haar

Het is NIET mogelijk om uw synthetische pruik te stylen met hitte tools zoals een föhn of stijltang. Dit komt omdat synthetische pruiken van een synthetische vezel zijn gemaakt. Deze vezel is heel erg gevoelig voor hitte en wrijving, want door de wrijving van uw pruik zal deze vezel gaan kroezen. Ook haarspray is niet geschikt voor een synthetische pruik. Een pruik van synthetisch haar kan ook NIET gekleurd worden.

Borstelen van uw synthetisch haar pruik

Borstel uw synthetische haar pruik nooit met een synthetische borstel en droog hem pas als hij volkomen droog is. Voor een langdurig gebruik van uw pruik, gebruik een groffe kam en een borstel met goed buigzame plastic haren. Hierdoor blijft de vezel van uw haar pruik langer heel en heeft uw er langer plezier mee. Het beste is om eerst klitten rustig met uw vingers te verwijderen en daarna uw pruik van ONDEREN naar boven te borstelen.

Contact
Naam
Uw e-mail adres
Woonplaats
Onderwerp
Uw bericht aan ons

Haarstukjes

Heeft u last van kale plekken of is uw haar dunner geworden en droomt u van een vollere haardos? Dan zijn haarstukjes een goede oplossing. Deze zij

Onderhoud van een echt haar pruik

Was de pruik alleen wanneer het echt nodig is. Kies voor een babyshampoo of andere milde shampoo voor droog/beschadigd/gekleurd haar. Neem een emme

Pruik

Een pruik wordt meestal ingezet bij ernstig of volledig haarverlies. Dit kan bijvoorbeeld komen door een kankerbehandeling of door een haarziekte.