Kosten & Vergoeding

Bent u geïnteresseerd in een haarwerk? Dan krijgt u te maken met enkele kosten. Deze zullen het absoluut waard zijn, maar we kunnen ons voorstellen dat u niet precies weet wat u kunt verwachten. Daarom kunt u hier terecht voor correcte en up-to-date informatie over de kosten van pruiken en haarwerken. Daarnaast kunt u aanspraak maken op een vergoeding wanneer u vanwege een medische oorzaak last heeft van haaruitval.

De kosten van een haarwerk of pruik

Afhankelijk van het haarwerk of de pruik van uw keuze, kunnen de kosten sterk verschillen. Er zijn namelijk veel verschillende soorten haarwerken, gemaakt van verschillende materialen. Een haarwerk van echt haar kost uiteraard meer dan een haarwerk dat is gemaakt van synthetische haren. Synthetische haarwerken beginnen ongeveer vanaf €349,- en een pruik of haarwerk van echt haar begint ongeveer vanaf €549,-. Een haarwerk van echt haar en synthetisch haar verschillen niet alleen in kosten, maar ook in onderhoud en mogelijkheden. Meer informatie hieromtrent vindt u hier.
Overigens is het vaak ook mogelijk om een haarwerk op maat te laten maken. De prijzen hiervan zijn op aanvraag.

Vergoeding van de zorgverzekeraar

In praktische élke basisverzekering van élke zorgverzekeraar zit de aanschaf van een haarwerk op basis van medische redenen opgenomen. Dit betekent dat u vanuit uw basisverzekering een bedrag krijgt om een haarwerk aan te schaffen. In 2014 is dit bedrag €393,-. Wanneer u een aanvullende verzekering heeft, dan is het mogelijk dat u nog een aanvullende vergoeding ontvangt. Dit is echter per verzekering verschillend, dus dit dient u even te checken bij uw verzekering. Zodra uw pruik duurder is dan het vergoede bedrag, dan dient u het restant zelf bij te betalen.

Overigens is het ook van belang dat u even nakijkt of de desbetreffende haarwerker waar u uw pruik wilt aanschaffen, is gecontracteerd of in het bezit is van de juiste keurmerken. Zorgverzekeringen zetten dit vaak in hun polis. Veelal is een ANKO keurmerk of SEMH keurmerk al voldoende. De haarwerkers die zijn aangesloten bij Top Haarwerkers Groep Nederland, zijn allemaal in het bezit van deze keurmerken. Neemt u dus contact op via het contactformulier. 

Contact
Naam
Uw e-mail adres
Woonplaats
Onderwerp
Uw bericht aan ons

Onderhoud van een echt haar pruik

Was de pruik alleen wanneer het echt nodig is. Kies voor een babyshampoo of andere milde shampoo voor droog/beschadigd/gekleurd haar. Neem een emme

De sleutel tot natuurlijk haar

Het verlies van haar kan een bron van zorgen en onzekerheid zijn voor velen. Gelukkig biedt de moderne geneeskunde effectieve oplossingen, waaronde

Pruik

Een pruik wordt meestal ingezet bij ernstig of volledig haarverlies. Dit kan bijvoorbeeld komen door een kankerbehandeling of door een haarziekte.